З чого складається ціна на квартиру в новобудові?

2017-08-23

З чого складається ціна на квартиру в новобудові?

 

Зустрічали ситуацію, коли Ви прогулюєтесь магазинами і зустрічаєте два однакових, на перший погляд, товари. Однак, ціни чомусь суттєво відрізняються. Що Ви будете робити в такій ситуації?

Звичайно ж, порівняєте параметри, властивості, з’ясуєте країну – виробника, якість матеріалів. Саме на цьому етапі Ви помічаєте нюанси, які на перший погляд – не помітні. Саме вони формують ціну на товар.

Так само і з нерухомістю. Дві аналогічні квартири можуть мати різну вартість. Експерти новобудов «ВІРНЕ РІШЕННЯ» з’ясували, чому це відбувається і з чого складаються ціни на квартири в новобудовах Львова?

Площа квартири

 

Все просто. Чим більша квартира за площею, тим вона буде дорожчою. Існує проста і відома формула: вартість квартири = ціна за квадратний метр × загальна площа квартири.

У вартість квадратного метра входить собівартість будівництва, яка включає витрати на купівлю земельної ділянки, будівельно – монтажні роботи, підведення комунікацій, виплату податків і т.д. Забудовник може оформляти кредит для реалізації проекту. В такому випадку, вартість квадратного метра повинна компенсувати витрати на кредит.

Планування квартири

 

Зручне сучасне планування, продумане до дрібниць і виконане з урахуванням останніх архітектурних вимог – ось на що звертають увагу всі ті, хто вирішив придбати квартиру в новобудові.

Стадія будівництва

 

Від того, на якій стадії будівництва знаходиться будинок, безпосередньо залежить вартість квартири. Якщо Ви маєте намір максимально заощадити, то варто купувати квартиру на початковому етапі будівництва – на стадії «котловану». Чим ближчий момент здачі в експлуатацію, тим квартира вища в ціні. Різниця у вартості, інколи, доходить до 30%.

Поверх

 

Найбільшою популярністю користуються квартири на середніх поверхах. Саме вони вважаються найзручнішими для проживання. Більшість людей віддає перевагу купівлі квартир саме на середніх поверхах, адже вони найбільш зручні з будь – якої точки зору. Квартири на цих поверхах є рівновіддаленими як від підвалу, так і від даху, а це додаткова гарантія від вологості та прориву труб.
Квартири на перших і останніх поверхах вартують значно менше – вони знаходяться в прямій залежності від ліфта. Найменша несправність, і Ви будете приречені на виснажливі піші прогулянки до 9 – 10 поверху і назад. Тому при виборі квартири на останньому поверсі обов'язково враховуйте свої фізичні можливості.
Але є категорія людей, яка віддає перевагу квартирам на перших поверхах. Це актуально для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями.

Район

 

Важливу роль в ціноутворенні квартир відіграє місце розташування. Квартири в будинках, що знаходяться в  жвавих центральних районах будуть на порядок дорожчими, ніж в спальних районах. Відносно недорого обійдуться квартири в нових мікрорайонах, які тільки обживаються і облаштовуються.

Інфраструктура

 

Транспортна доступність, школи, дитячі садки, супермаркети ... За близькість закладів першої необхідності доведеться доплатити. Житлові комплекси з повною соціальною інфраструктурою коштують дорожче.
Не рідкість на сучасному ринку нерухомості і так звані «будинки в полях». Міста ростуть, їх межі розширюються, завойовуючи все нові території, часто околиці. Житло в таких віддалених районах, безумовно, дешевше.
А що обрати – економію або комфорт – звичайно ж, вирішуєте лише Ви!

Клас будинку

 

Найбільш бюджетні варіанти – квартири економ – класу. Масове житло для людей із середнім достатком. Житлові комплекси цього класу пропонують своїм мешканцям додаткові послуги, наприклад, багаторівневі паркінги, цілодобову охорону, відеоспостереження.

Елітне житло у Львові обійдеться дорожче. Однак, за цю різницю в ціні, забудовники гарантують: панорамний вид з вікна, безшумні ліфти, відеокамери в місцях загального користування, бездоганну обробку холу і сходових майданчиків, паркінг, який взимку буде отеплюватися, ландшафтний дизайн території і багато інших приємностей. Одним словом, будь – який каприз…

Технологія будівництва

 

Ціна на квартиру залежить від типу споруди. Цегла – один з найбільш довговічних, і в той же час, дорогих матеріалів. Чудова тепло– і шумоізоляція – козирі цегляних будинків. Зараз ця технологія рідко зустрічається в чистому вигляді. Зазвичай застосовують цегляно – монолітний метод будівництва.
На другому місці за вартістю – монолітні будинки. Ця технологія є лідером на сучасному ринку нерухомості Львова. Монолітні будинки зводяться швидко, а термін експлуатації таких будинків можна порівняти з цегляними – до 150 років.
Панельні будинки – найбільш бюджетний варіант – не відрізняються хорошою тепло– і шумоізоляцією, в них не можна зробити перепланування. В цьому пояснення вартості панельних будинків.

Наявність і вид обробки

 

Багато забудовників пропонують квартири одразу з оздобленням. Це додає до вартості квартири від 2 до 25%. Більшість новобудов здають квартири саме з такою обробкою. Це вигідно як забудовнику, так і покупцеві, який зможе в подальшому виконати ремонт на свій смак.

Репутація забудовника

 

Репутація забудовника і те, яке місце він займає на ринку нерухомості, формує ціну на його товар. Будівельні компанії з «гучним» ім'ям оцінюють свої квартири на порядок вище, ніж їхні недосвідчені колеги,  які тільки завойовують ринок. Різниця в ціні може бути колосальною.

Тепер Ви знаєте, з чого складається ціна на квартиру в новобудові

 

Якщо вартість квадратного метра житла значно нижча середньоринкової, то знайте: забудовник явно заощадив на чомусь або знехтував законом.
Надмірне зниження цін свідчить про те, що будівельна компанія не має твердого ґрунту під ногами і стабільної фінансової бази. Якщо не хочете ризикувати – обходьте стороною супервигідні пропозиції. Приймайте лише Вірні Рішення!

Зв'язатися з менеджером
Наш менеджер зв’яжеться з Вами протягом 15 хв

Працюємо за програмою доступного кредитування житла єОселя на здані квартири за ставкою 3% на 20 років.