Які будинки кращі? Цегляні, монолітні чи панельні.

2017-08-23

Купити квартиру і не пошкодувати: в якому будинку краще жити?

У людей, які вирішили придбати нерухомість, обов’язково виникає питання, в якому ж будинку краще купити квартиру: цегляні – теплі, монолітні – надійні, а панельні – відносно недорогі. У кожного типу будинків є свої плюси і мінуси. Де краще придбати заповітні квадратні метри розповість експерт новобудов «ВІРНЕ РІШЕННЯ» Петро Парійчук.

Купівля квартири – завдання далеко не просте та звичне. Перед вибором квартири Ви стикаєтеся з обранням забудовника, з перевіркою дозвільної документації і дальше за списком. Однак, не потрібно «обходити стороною» і той факт, з якого матеріалу зводяться стіни Вашого майбутнього житла.

Вибираємо будинок: плюси та мінуси купівлі квартир в монолітних, цегляних та панельних будинках.

Монолітний будинок.

«Звичайно, квартира в монолітному будинку відзначається низкою плюсів, які варті уваги; товсті зовнішні стіни, які не будуть пропускати шум ззовні, кожен поверх в монолітному будинку – окремо ізольований відсік, тобто, якщо у сусіда зверху прорве трубу, вода не потрапить до мешканців на нижніх поверхах, крім того, володар нової квартири в монолітному будинку, швидше за все, сам зможе обрати планування майбутнього житла» – зазначає Петро. «Однак, мінуси у квартири в монолітних будинках – також вагомі. Перш за все, мешканці не зможуть почути жоден звук із вулиці, а у самому будинку будуть чутні всі шорхіти Ваших сусідів, так як стіни даної конструкції ідеально передають звуки всередині. У більшості випадків, будинки робляться із пінобетону, він негативно впливає на звукоізоляцію приміщення і погано утримує кріплення. Квартири в монолітних будинках також мають і зовнішні дефекти – часто в таких квартирах не рівні внутрішні стіни, а це може стати проблемою під час Вашого майбутнього новенького ремонту».

Цегляний будинок.

«Цегла асоціюється з високим статусом її власника – елітне житло. Цегла «дихає» – це створює хороший мікроклімат в квартирі, а силікатна цегла, в складі якої є вапно – природний антисептик, воно не допускає розвиток плісняви на стінах. В цегляних будинках тепло, власники таких квартир заощаджують «кругленьку» суму на опаленні в зимовий період, в будинках дуже хороша звукоізоляція стін. Будинки із цегли найбільш довговічні, термін їхньої служби може досягати 150 –ти років!» – ділиться досвідом експерт. «Мінуси, в порівнянні з плюсами, дуже незначні. Цегла програє по стійкості до землетрусів, будинки розраховані на землетруси тільки до 8 балів, однак, такі природні катаклізми у Львові, на щастя, трапляються рідко. Квартиру із цегли ремонтувати дорожче, проте, сучасні технології дають можливість вирівнювати стіни без особливих проблем. Крім того, тут багато варіантів для дизайну квартири, особливо для любителів стилю «лофт».

Панельний будинок.

 

«Панельний будинок – це типова конструкція, всі норми будівництва таких будинків давно «вкорінилися» та перевірені на практиці безліч разів – завжди можна подивитися, як виглядає вже готовий будинок із тої самої серії. Квартири в таких будинках в кілька разів дешевші, ніж в цегляних чи монолітних будинках.
Однак, мінусів у таких будинках набагато більше. Зимою буває досить холодно, так як шви часто продуваються. Якщо підрахувати, скільки грошей мешканці панельних будинків переплачують за опалення впродовж кількох років, стає зрозуміло, що на цю суму можна б було зробити хороший та сучасний ремонт» – розповідає Петро Парійчук. «Низька шумоізоляція – мешканці чують звуки як з вулиці, так і від всіх сусідів навколо. Дуже складно зробити перепланування квартири в такому будинку: перегородки зроблені з легкої конструкції, однак кріпляться на несучих стінах, які зносити не можна. І на останок, квартира в такому будинку, з часом, «падає» в ціні – продати за ті гроші, за які Ви придбали її, вже буде не можна».

Зв'язатися з менеджером
Наш менеджер зв’яжеться з Вами протягом 15 хв

Працюємо за програмою доступного кредитування житла єОселя на здані квартири за ставкою 3% на 20 років.